Ρεπορτάζ της Ζωής Χειμωνίδου για την ιστοσελίδα Infonews24.gr

Στα θρανία επιστρέφουν αύριο οι μαθητές, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Σερρών Παναγιώτης Κεΐσογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο άνοιγμα των σχολείων και ήδη έχει επικοινωνήσει με Διευθυντές σχολείων όπου είχαν εντοπισθεί κάποια ζητήματα, προσθέτοντας πως έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε ικανοποιητικό βαθμό.

Το μεγαλύτερο έργο εκτελέστηκε στο 15ο και στο 21ο Δημοτικά Σχολεία Σερρών, όπου υπήρξαν προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και όπου- σύμφωνα με τον κ. Κεΐσογλου– ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Σερρών ενισχύθηκε και το τμήμα της καθαριότητας με επιπλέον καθαρίστριες, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων.

«Σήμερα και μετά το χθεσινό μπουρίνι επισκέφθηκα κάποια σχολεία, στα οποία υπάρχουν κοντά δέντρα, για να δούμε αν υπάρχουν κάποια προβλήματα. Δεν είχαμε κάτι. Σε ένα σημαντικό βαθμό υπάρχει μια ικανοποιητική ετοιμότητα. Από αύριο το πρωί θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις, έτσι ώστε αν προκύψει το ο,τιδήποτε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα και να δώσουμε λύση» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως ήδη έχει συγκεντρώσει αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων, με τους οποίους θα γίνει συνάντηση το επόμενο διάστημα, προκειμένου να σχηματίσει μια συνολική εικόνα και για το τι προβλήματα «παραλαμβάνει» η νέα δημοτική αρχή, αλλά και για τα προβλήματα που θα προκύψουν.

«Με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συσκέψεις, ώστε να βρούμε το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργίας, για να λύνονται άμεσα, τουλάχιστον τα περισσότερα προβλήματα. Τα σχολεία και η ασφάλεια των μαθητών είναι πρώτη προτεραιότητα κι αυτό θα το τηρήσουμε στο ακέραιο. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τους πόρους που διαθέτουμε να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες και να δώσουμε λύσεις» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Ο κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου τόνισε πως η μέχρι τώρα εικόνα που έχει και μετά την επικοινωνία με τους Διευθυντές, δείχνει πως τα σχολεία του Δήμου Σερρών θα ανοίξουν κανονικά αύριο.

Στην «ατζέντα» των θεμάτων είναι φυσικά και το μείζον ζήτημα της θέρμανσης, που ταλανίζει αρκετά σχολεία του Δήμου Σερρών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κεΐσογλου:

Πηγή: infonews24.gr