Μία σχολή μαγειρικής στις Σέρρες δίνει τη δυνατότητα στους… μελλοντικούς σεφ που εκπαιδεύει να βρουν δουλειά σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με πολύ καλές αμοιβές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΣΑΕΚ Σερρών, Βασίλη Μιχαηλίδη, στη σχολή φοιτούν νέοι όχι μόνο από τις Σέρρες αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή στη σχολή είναι το απολυτήριο Λυκείου, ενώ η αίτηση μπορεί να γίνει μέσω μέσω του μηχανογραφικού.

Η διάρκεια φοίτησης είναι τέσσερα εξάμηνα και ακολουθεί η πρακτική εξάσκηση. Τα φαγητά που μαθαίνουν να φτιάχνουν είναι πολλά, όπως πίτες με σερραϊκό φύλλο, σερραϊκή μπουγάτσα, λαχανοντολμάδες, αρμενοβίλ με παγωτό σοκολάτα και πολλά άλλα.

Τα πιάτα που παρασκευάζουν οι σπουδαστές προσφέρονται για καλό σκοπό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.