Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « Γάλλοι Διανοούμενοι και η Ελληνική Εξέγερση του 1821». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στον 4ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γιώργος Φρέρης, Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Ο Γιώργος Φρέρης δίδαξε γαλλική γλώσσα, επί 12 χρόνια, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και στη συνέχεια υπηρέτησε, ως Καθηγητής Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. όπου ίδρυσε, το 1998, το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας, διεύθυνε το ετήσιο διεθνές επιστημονικό περιοδικό, ΔΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ, (συνολικά 16 τεύχη), δημοσιεύοντας άρθρα σε έξι γλώσσες, κι επέβλεψε δύο επιστημονικές εκδοτικές σειρές :

◦ «Διακειμενικά», έχοντας εκδώσει 14 τίτλους, και

◦ «Γαλλοφωνία», με δύο έργα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την δωρεά 129 τίτλων βιβλίων, ελληνικών, γαλλικών, αγγλικών και ιταλικών, από τον κ. Φρέρη προς το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses ο οποίος με τη σειρά του θα τα προσφέρει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών έτσι ώστε κάθε Σερραίος πολίτης να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν τον πνευματικό θησαυρό.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

Αργυρούλα Θεοδωρίδου                                     Σταματούλα Μακρυπούλια