Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες για τους καλλιτέχνες που επέλεξαν να ανέβουν στη σκηνή και να τραγουδήσουν εν μέσω εθνικού πένθους, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, με την παρουσιάστρια να εκφράζει την ενόχλησή της και τον Γιώργο Τσαλίκη, που ήταν από αυτούς που δούλεψαν, να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση.

Ο τραγουδιστής θέλησε να ξεκαθαρίσει τον λόγο που το μαγαζί δεν έμεινε κλειστό, ωστόσο τα αίματα «άναψαν» και οι τόνοι ανέβηκαν.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που παρεμβαίνω σε μια εκπομπή…» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Τσαλίκης και αφού έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να τοποθετηθεί.

«Οι καλλιτέχνες, είτε είναι ηθοποιοί είτε τραγουδιστές, έχουμε συνηθίσει σε πολύ τραγικές στιγμές της δικής μας ζωής να βγαίνουμε στη σκηνή…. Ας μη μιλάμε για σεβασμό και ενσυναίσθηση όταν οι καλλιτέχνες, στο δικό τους προσωπικό πένθος… Οι καλλιτέχνες δυστυχώς είμαστε ταγμένοι σε αυτό που λέγεται προσφορά πάνω στη σκηνή και τέχνη για τον κόσμο που έρχεται», εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Το Σάββατο μέχρι πολύ αργά το απόγευμα, όλα τα μαγαζιά δέχονταν κρατήσεις. Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν κατακλύσει τα νυχτερινά μαγαζιά και τα θέατρα, ήταν οι αναίσθητοι Έλληνες;».

Τότε η Κατερίνα Καινούργιου αντέδρασε λέγοντας πως στο συλλογικό πένθος θα περίμενε μια άλλη στάση.

«Μιλήσαμε με το μαγαζί και είπαμε ότι το Σάββατο το βράδυ θα ανοίξουμε κανονικά γιατί πέρα από το γεγονός πως είμαστε συντετριμμένοι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε αυτά τα μαγαζιά και τα θέατρα που αυτό το βδομαδιάτικο το χρειάζονται για τα δικά τους παιδιά. Πιστεύετε ότι εμείς που ανοίξαμε, το κάναμε για να πάρουμε τα χρήματα αυτής της βραδιάς; Είμαστε όλοι μπερδεμένοι», συνέχισε ο Γιώργος Τσαλίκης.

Η παρουσιάστρια αντέδρασε και πάλι, λέγοντας πως γνωρίζει ότι ο τραγουδιστής σε άλλη περίπτωση που το μαγαζί είχε μείνει κλειστό, είχε δώσει ο ίδιος τα χρήματα στους υπαλλήλους. Γι΄ αυτό και σε αυτή την περίπτωση διαφωνεί με τη στάση του.

«Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που θέλει να πατήσει ένα προσωπικό break σε αυτό που νιώθει», απάντησε ο τραγουδιστής και ζήτησε να μιλήσουν σε πιο ήρεμο ύφος.

«Κανένας δεν ένιωσε καλά όταν ανέβηκε στη σκηνή το Σάββατο το βράδυ. Κι εγώ δεν πήγα χαρούμενος στη δουλειά μου», κατέληξε.