Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1967 στην περιοχή της Θήβας.
Σε διακοπή λειτουργίας προχώρησε, σύμφωνα με όσα ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες και αναφέρει και σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η Tupperware στο μοναδικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θήβας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργεί από το 1967 στη Θήβα και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό απασχολούνται 150 εργαζόμενοι.

Κατά κάποιους κύκλους της εταιρείας, ωστόσο, το εργοστάσιο δεν κλείνει εξ ολοκλήρου, καθώς διατηρούνται κάποια τμήματά του, όπως αυτό της παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων, αλλά και το τμήμα της αποθήκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει: «Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, η οποία με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

=

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.
Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.
Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό. Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».