Ξέσπασε η Ελένη Φιλίνη: Πόσο ρατσιστικό είναι αυτό που μόλις άκουσα – Πάντα υπάρχουν οι «Εφιάλτες» σ’ αυτό τον χώρο – Ένα ξέσπασμα είχε χθες (26/11) η Καίτη Φίνου μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram. Αφορμή για το ξέσπασμά της στάθηκε δημοσίευμα το οποίο είχε ως τίτλο: «Η γενιά της βιντεοταινίας «κατέληξε» στον ψυχίατρο». Σήμερα (27/11) στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα φιλοξενήθηκαν δηλώσεις της Ελένης Φιλίνη η οποία τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Πρώτα απ’ όλα εγώ δεν το διάβασα αυτό σήμερα, δεν έτυχε να διαβάσω. Αλλά, αλήθεια πόσο ρατσιστικό είναι αυτό που μόλις άκουσα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι: «Γενιά της βιντεοκασέτας; Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει μια γενιά και θα πει… Τι ήταν δηλαδή το βίντεο; Εγώ τουλάχιστον ξέρω και πολλοί συνάδελφοί μου, είμαστε παιδιά και εργαζόμενοι και εργάτες του θεάτρου. Και αν παίξαμε σε κάποιες ταινίες, παίξαμε γιατί μας πήραν από το θέατρο. Δηλαδή αυτό το «γενιά» το θεωρώ τρομερά ρατσιστικό πραγματικά. Μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο που το άκουσα».

«Είμαστε ηθοποιοί! Είμαστε εργάτες του θεάτρου τόσα χρόνια. Παίζουμε στο θέατρο, έχουμε δώσει το αίμα μας, την ψυχή μας και κάναμε και τηλεόραση και κάναμε και βίντεο γιατί δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση. Κάποιοι κάνουν και ιδιωτικοί τηλεόραση, κάνουμε και ταινίες, κινηματογράφο, τα πάντα!», τόνισε.

Ακόμα, σημείωσε πως: «Ο ρατσισμός υπάρχει πολύ πιο πριν. Δυστυχώς και ντρέπομαι που το λέω στον δικό μας τον χώρο έχουμε και τους «Εφιάλτες». Είναι αυτοί, οι ίδιοι οι συνάδελφοι, οι παλαιότεροι, που δεν τους προλάβαμε εμείς, που κατηγόρησαν τους μεγάλους ηθοποιούς. Δηλαδή, τον ασπρόμαυρο καλό ελληνικό κινηματογράφο κάποιοι τον κατηγόρησαν. Κάθε γενιά που έρχεται, υπάρχουν κάποιοι που την κατηγορούν. Πάντα υπάρχουν οι «Εφιάλτες» σ’ αυτό τον χώρο. Και στην ζωή υπάρχουν οι «Εφιάλτες»».

«Ο Στάθης Ψάλτης ήταν μία άλλη δεκαετία, η Ρένα Παγκράτη ήταν μία άλλη δεκαετία, πριν απ’ εμάς. Δεν είναι η δεκαετία του ‘80, έχουν ξεκινήσει πιο πριν. Κανείς δεν έγινε ποτέ πλούσιος από το θέατρο, είμαστε εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

Τέλος μιλώντας για τον Σταμάτη Γαρδέλη είπε: «Προσπάθησα να πάρω τον Σταμάτη, δεν τον βρήκα, το είχε κλειστό. Το κατανοώ, είναι απόλυτα φυσικό. Από ανάγκη συμμετείχε σε ριάλιτι και talent shows ο Σταμάτης. Ρωτάει αυτός που κρίνει τι πρόβλημα μπορεί να έχει και τι ανάγκη για να κάνει κάτι; Όταν αυτός κινδυνεύει να του πάρουν το σπίτι ας πούμε και μπορεί να πεινάσει αύριο το παιδί».