Το έτος ——>>>> 1834

: Υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Σερρών Γρηγορίου Α΄ (Φουρτουνιάδη), συγκλήθηκε σύσκεψη της Δημογεροντίας και άλλων προκρίτων και αποφασίστηκε η ίδρυση του αλληλοδιδακτικού σχολείου στις Σέρρες. Η ίδρυση του σχολείου σκοπό είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αποχής των νέων από τα μαθήματα που οφειλόταν στην αδυναμία των γονέων να πληρώσουν τα δίδακτρα. Η σπουδή στο αλληλοδιδακτήριο ήταν δωρεάν.

(190)Το έτος ——>>>> 1932

: Στην Πεντάπολη, στο κινηματοθέατρο του Δημητρίου, από τη «Φιλοπρόοδο νεολαία» ανέβηκε η παράσταση του δράματος «Το πατρικό σπίτι» του Στέφανου Δάφνη. Η εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος η μαντολινάτα του συλλόγου, περιελάμβανε αποσπάσματα από οπερέτες, απαγγελίες ποιημάτων καθώς και μια κωμωδία του Ν. Λάσκαρη. Τη μαντολινάτα αποτελούσαν οι: Δημ. Τάσκας (βιολί), Γεώργ. Κυριακόπουλος και Σπ. Τσέλιος (κιθάρα), Νικ. Τερζής, Ονούφριος Οθωναίος, Παν. Τακούδας και Θεοχ. Τσιλίκας (μαντολίνο).

(92)Το έτος ——>>>> 1960

: (Κυριακή) Μετατέθηκε και αναχώρησε στις 4.30 μ.μ. από τις Σέρρες για Θεσσαλονίκη ο Νομάρχης Αθ. Μιχ. Μανουσόπουλος. Διετέλεσε Νομάρχης Σερρών από τις 25.9.1953. Νέος Νομάρχης Σερρών διορίστηκε ο Βασίλειος Παπακώστας.