Σέρρες: Προσοχή στις απάτες με SMS- Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε μια γυναίκα στη Ρόδο, η οποία επέτρεψε στους δράστες να

Σέρρες: Προσοχή στις απάτες με SMS- Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε μια γυναίκα στη Ρόδο, η οποία επέτρεψε στους δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, χωρίς να το καταλάβει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, μια 49χρονη κατήγγειλε ότι την 10η Νοεμβρίου 2022 ως δικαιούχος λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα, που είναι συνδεδεμένος με χρεωστική της κάρτα, δέχτηκε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο το οποίο ανέφερε ότι θα πρέπει να πληρώσει 0.37 ευρώ και επιπλέον περιείχε έναν υπερσύνδεσμο, τον οποίο έπρεπε να ακολουθήσει.

Η γυναίκα θεωρώντας ότι το μήνυμα είχε σχέση με παραγγελία φαρμάκων που πραγματοποίησε προ ολίγων ημερών, μπήκε στον υπερσύνδεσμο, εισήγαγε το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας της ηλεκτρονικής της τραπεζικής.

Λίγη ώρα αργότερα δέχτηκε μηνύματα από την Τράπεζα, με τα οποία διαπίστωσε ότι είχαν πραγματοποιηθεί από τον λογαριασμό της πέντε αγορές συνολικής αξίας 669 ευρώ σε εταιρεία της Ισπανίας και τότε συνειδητοποίησε ότι μπαίνοντας στον σύνδεσμο, έδωσε πρόσβαση στους δράστες.